19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Houbový tatarák

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
sádlo 1 - 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nebo použijeme houby zavařené.
Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přimícháme houby, koření, protlak, sójovou omáčku a dusíme pokud se neodpaří všechna tekutina. Necháme zchladnout. Do vychladlé směsi přimícháme trochu hořčice.
Nandáváme na topinky.


 


RECEPTY

Řepné karbanátky s kapustou

Postup: Čevenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Půlku kapusty očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...